Als u dit leest dan leeft u maar gaat u dit leven ook overleven? U kent de uitdrukking wel als er iets naars gebeurt maar het loopt toch goed af dan zeggen we vaak “dat heb ik ook weer overleefd”. Dit leven deelt klappen uit en gaat vaak een eigen gang die anders is dan wij zelf hadden gedacht of gepland. Natuurlijk maken wij plannen en daar is ook niets mis mee, we plannen onze opleiding, onze carrière, onze toekomst heel zorgvuldig. Het hoeft niet hoogdravend te zijn maar plannen doen we allemaal en we gaan ervoor. Als u jong bent dan hoopt u dat uw plannen uitkomen en als u ouder bent dan weet u of uw plannen uitkwamen; of de toekomst die u in gedachten had ook werkelijkheid werd. Misschien is het heel anders gelopen, in ieder geval hoop ik wel dat u geluk hebt gevonden, dat u, als u eraan toe bent, terug kunt kijken op een goed leven.

Had u uw toekomst zo gepland…? Ik wist na mijn school echt niet welke kant ik op wilde, ik begon zoals heel veel meisjes bij de PTT als telefoniste. Ik kan mij nog de advertentie in de tram herinneren die zei “meisjes kom werken bij Verkade en neem je moeder mee”, kent u die nog? Dat was in de 60'er jaren. Bij Verkade heb ik nooit gewerkt en plannen om pastor te worden had ik toen niet maar dat is wel wat er is gebeurd. U kent ook vast dit soort wendingen van het leven. Ik had de pedagogische academie willen doen maar daar was een wachtlijst voor van een paar jaar en dat geduld had ik toen niet.

Zo heeft een ieder van ons een eigen verhaal over toekomstplannen. Toekomst duurt als je jong bent lang, je plant voor een jaartje of ...tig. En dan? Is er dan geen toekomst meer, geen planning meer nodig, is alles dan bijna verleden tijd? De tijd gaat snel, ...tig jaren zijn echt zo om ook al denk je dat niet als je nog jong bent. Moet er dan nog gepland worden? JA! Dit leven heeft niet het laatste woord, er is toekomst, eeuwige toekomst en waar wilt u die doorbrengen? U kunt het op z'n beloop laten maar is dat verstandig, ik denk het niet. Net zoals u voor dit leven een plan maakt kunt u ook een plan maken voor na dit leven. Dat plan heet Jezus Christus, als wij nu kiezen voor Hem en leven in Zijn dienst dan kiest Hij voor ons en geeft God ons eeuwig leven in het Vaderhuis (Joh. 3:16) samen met allen die ook voor Hem kozen. Dát beste lezer is de meest verstandige en wijze planning die er is.

Plan voor dit leven maar besef dat de belangrijkste planning dit leven overleeft en u na dit leven daar brengt waar u nu voor kiest. Zijn uw plannen hier niet uitgekomen, bent u niet gelukkig in dit leven, na dit leven, als u kiest voor Jezus, zult u dat wél zijn. Gegarandeerd gelukkig zijn omdat Hij dat belooft, dat is Zijn plan voor ons. Een plan dat de weg, de waarheid en het leven heet en dat bestemd is voor u, voor ons, voor allen die het willen aanvaarden.

Geloof in Jezus, heb Hem lief en een geweldige toekomst staat u te wachten, een toekomst waar u op kunt bouwen en vertrouwen. Een toekomst die uw mooiste dromen zal overstijgen, die u alles (en meer) geeft (I Kor. 2:9)

Wilt u die toekomst, zeg dan “ja” tegen het eeuwig leven, “ja” tegen Hem die het u wil geven!
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn