Er wordt veel geschreven en gespeculeerd over de “opname” zoals vermeld in I Kor. 15:50ev. God gaf ons geen datum voor dit gebeuren maar noemde wel de tekenen van  de tijd waaraan wij kunnen zien dat wij leven in de eindtijd, bijvoorbeeld Matteüs 24, Marcus 13 en Lucas 21. Jezus noemt hier zaken die wij dagelijks in de kranten lezen en via het journaal kunnen horen. Van belang is hierbij dat Israël (gesymboliseerd door de vijgenboom) weer op kaart staat, zoals nu het geval is. Dus hoe erg WII ook was, deze verlossing kon toen niet komen omdat Israël nog niet bestond. Ook Jeruzalem is sinds 1967 weer in Israëlische handen en niet langer “vertrapt door heidenen”.

In I Kor. 15:50-58 deelt Paulus ons het geheimenis mee van deze “opname”, waarin wij die Jezus zijn blijven verwachten (Opb. 3:10) zullen ontkomen aan de verzoeking die over de wereld zal komen. Wij bidden in het “onze Vader” niet alleen om verlost te worden van de “gewone” verzoekingen maar vooral om verlost te worden van deze verzoeking (verdrukking).
Wij, de doden en de levenden, die onze hoop hebben gevestigd op Jezus, die Hem verwachten, die zoals de vijf wijze maagden onze lampen (geloof) brandend hebben gehouden zullen door Hem worden gehaald, weg van deze aarde, om eeuwig met Hem te zijn. Geen opname met achterlating van onze lichamen maar in ons, dan veranderde, lichaam. Een onvergankelijk lichaam dat nooit meer zal sterven maar eeuwig zal leven in ons Vaderhuis.
Is het dan te laat voor hen die niet meegaan? Zijn zij verloren?

Eigenlijk is deze overdenking bedoeld voor hen die achterblijven en voor degenen die nu nog niet helemaal voor Jezus hebben gekozen maar als het ware op het kruispunt staan te twijfelen. Hopelijk zult u als u tot deze categorie behoort de aangehaalde passages in de bijbel lezen en overdenken. Dan hoop ik dat u helemaal voor Jezus zult kiezen en dus meekomt, als u niet meekomt dan hebt u nog een uitweg. Dan kunt u behoren tot de “grote schare die niemand tellen kan” (Opb. 7:9ev) die komt uit de grote verdrukking (verzoeking) die na de opname gaande zal zijn. Er zal dan de keuze van u gevraagd worden die u eerder nog niet had gemaakt. Die keuze zal dan afschuwelijk zijn, kiezen tussen trouw aan Jezus of kiezen voor het beest en zijn systeem (Opb. 13:11-18), een systeem dat er op uit is om u te vernietigen en voor altijd te vervreemden van onze Vader.

Ik bid dat u het uzelf niet moeilijker zult maken dan nodig is, deze wereld heeft al de contouren van het komende anti-christelijke rijk en stevent regelrecht af op chaos en ondergang. Het lijden is mega groot, zowel in het klein als in het groot. Tikkende tijdbommen vallen zowel in de spreekkamer van artsen als op inwoners van bijna totaal verwoeste steden. Ik kan het helaas niet leuker maken dan het is maar als u kiest voor Jezus, voor God en Hem van harte blijft verwachten, dan hoeft u de grote verdrukking niet mee te maken, dan heeft onze Heer u voor die tijd gehaald. 

Is dat geen heerlijk vooruitzicht …ja toch…?
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn