Afdrukken
Categorie: Kerstoverdenkingen
Hits: 14363

Gods Zoon, geboren uit een maagd: De maagd Maria.
Maria was een gewoon meisje met hebbelijkheden én onhebbelijkheden. Een gewoon mens dus. Maar God vond haar de moeite waard. Zij zou Zijn kind baren.
Zijn Zoon - Mens uit Mens.

Dat maakt het extra bijzonder: God heeft óns nodig om Zijn plan te voltooien, God wil met ons samenwerken.

Maria heeft als maagd Zijn Kind gebaard. Stel je voor, dat God ruim tweeduizend jaar geleden Zijn oog op mij had laten vallen? Zou ik de engel Gabriël geloofd hebben? En áls ik de engel geloofd had, dan zou ik het niet eens tegen mijn moeder of mijn beste vriendin verteld durven hebben. Die zouden me toch niet geloven, er zou wat hoongelach komen.

Wat moet Maria het moeilijk gehad hebben met haar grote geheim. Wat zal ze veel getwijfeld hebben en misschien heeft ze vaak gedacht "heb ik het soms gedroomd?"

Ze had het niet gedroomd! Haar kind, Jezus, is écht de Zoon van God. Het is niet zomaar een leuk verhaaltje uit de bijbel, zoals velen denken. Het is een "waar gebeurd verhaal".

En als je het gelooft, mag je er soms ook best aan twijfelen. Dat deed Maria waarschijnlijk ook. God zoekt namelijk geen volmaakte mensen. Maria was ook maar een gewoon meisje. God zoekt mensen die in Hem geloven en vanuit het geloof met hem samen willen werken.
Mens naast mens -  God naast mens

Maria baarde Zijn Zoon. En jij? Wat wil God van jou?
Stel je leven open voor Hem, werk met Hem samen door te bidden, bijbel te lezen en er te zijn voor je naaste.
Zo kan God zijn plan voltooien en komt er een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.
Mens bij God - God bij mens.

Cobie Verheij-de Peuter

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn