Zie ik de Sterren aan de Hemel staan.

Zie ik de sterren aan de hemel staan , aan de donkerblauwe lucht de maan , is het of de nacht mij noemt , de naam van een machtig God. Dit is een deel van het eerste couplet van dit lied, gezang 149. Luister maar even naar dit lied. Het kinderkoor de blijde stem uit Urk klinkt helder en enthousiast , heerlijk om even zo de dag te beginnen.

Wat fascinerend kan het zijn als je op een donkere avond  naar een heldere sterrenhemel kijkt. Dat het net lijkt of alle lichtjes op aarde zijn aangezet om ons te herinneren dat wij allemaal een deel van dat prachtige licht zijn. Gods deel van het heelal, onderdeel van dat grote geheel.

Het licht in onze ogen vertelt ook een bijzonder verhaal , het verhaal van nieuw leven bij de geboorte van een kleine baby, dat is het eerste echte contact dat wij maken met dat lieve kleine kind. Altijd weer een prachtig wonder als die kleine oogjes open gaan. Schepping van een God die ons lief heeft en naar ons om ziet.

De derde advent komt eraan en we steken de derde kaars aan deze zondag. Er komt weer wat meer Licht tevoorschijn in deze dagen voor dat we weer opnieuw Kerstfeest mogen vieren.

Zo leven we met elkaar weer opnieuw toe naar het Kerstfeest, de geboorte van Jezus mogen wij opnieuw gaan beleven. Overdenken we met elkaar wat dat ons heeft gebracht ook in deze bijzonder coronatijd .Waarin we gedwongen worden om ingetogen te zijn, afstand te houden van elkaar. Terwijl er steeds meer behoefte is om elkaar juist te omarmen en lief te hebben. Het voelt zo koud allemaal.

Maar de troost is toch altijd weer dat we mogen Weten dat God ons altijd wil omarmen en ons lief heeft, meer dan we maar al te vaak beseffen. En dan is het goed om daar weer eens extra bij stil te staan en dat kan zeker in deze tijd waarin we wat meer thuis zijn dan anders. Zo word negatief toch ook weer positief als het daar om gaat.

In de nacht van 13 op 14 december zullen er als een soort voorbode  van het naderende kerstfeest honderden sterren van de hemel vallen  een mogen we een wens doen als we er eentje zien vallen.

Mijn wens zal Vrede en veel Liefde op aarde zijn .Dat mensen over de hele wereld hun Goddelijke bron , Jezus in hun hart mogen begroeten en de verbinding met elkaar gaan inzien . Alles delen met elkaar , niet elkaars vijand maar , ziel van mijn ziel . Liefhebben is de grote opdracht en dat keerpunt willen we allemaal van harte gaan begroeten dat weet ik zeker.

Heer onze Heer, Hoe Heerlijk is Uw naam
Dat ik U mag kennen, brengt mij dichter bij mezelf
Wie ik Werkelijk Ben
Zonder ruis, zonder stress
Brengt mij het besef
Uw aanwezigheid in mijn Leven
Doet mijn Hart van Vreugde beven
En dat is positief
God wat heb ik U toch Lief.

Dankbaar , o zo dankbaar
Herinner ik mij onze trouwtekst
Stil maar wacht maar Alles wordt Nieuw
17 december  a.s. 50 jaar geleden
Tranen komen over mijn wangen gegleden
Het verlangen is zo groot om dat te mogen beleven

Maar we moeten geduldig wachten
Op dat wat komen gaat.
Dankbaar besluit ik mijn relaas
En hoop dat iemand hier kracht uit mag halen.

Houd moed dat is het belangrijkste voor vandaag, het ga U allen goed.

Met een hartelijke groet van Tineke Ebing

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn