De buren hebben een leuke hond, maar ik kan dat beest niet meer zien. Pas is m'n tuin helemaal betegeld en iedere dag legt de hond van de buren daar een kakelverse drol neer omdat hij los rondloopt. Nu het zomer is, stinkt het en moet ik in m'n eigen tuin opletten of ik er niet intrap. Dus ging ik op hoge poten naar de buren en zodoende kwamen we in een woordenwisseling terecht, die ontaardde in ruzie. Door die ruzie heb ik ze nu de mond gesnoerd, verder praten werd onmogelijk en een oplossing kwam er niet, de hond poept dus nog steeds in mijn tuin en de buren kijken mij niet meer aan.
 
Ik had het anders moeten aanpakken, niet met m'n grote mond hen de mond snoeren, maar door een goed voorbeeld te geven. Ik had zonder mopperen de viezigheid uit m'n tuin moeten halen en een vriendelijk praatje met mijn buren moeten maken. Dan zouden mijn buren dat op den duur heus wel gezien hebben en zich beschaamd hebben gevoeld dat ik die rommel steeds uit de tuin moest opruimen, dan hadden zij zelf wel maatregelen genomen en zouden ze beseffen dat het dom is om een hond los te laten lopen.
 
Ook in de bijbel is te lezen dat je iemand de mond kunt snoeren zonder woorden te gebruiken: God wil namelijk dat u door het goede te doen onwetende dwazen de mond snoert. (1 Petrus 2 : 15)
 
De 10 geboden: Exodus 20 en Deuteronomium 5
 
Cobie Verheij - de Peuter
2005
 
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn