Een bruiloft is altijd leuk! De bruid ziet er meestal prachtig uit. Alles op zo'n dag is stralend. Maar dan moet je niet weten wat er allemaal aan die voorbereidingen vooraf kan gaan. Als ik nog aan m'n eigen bruiloft denk. Mijn buren die heel veel voor me betekenden wilde ik dolgraag uitnodigen voor het feest. Maar als we die uitnodigden dan moesten we volgens m'n schoonmoeder haar buren ook uitnodigen. En oom Roel en tante Astrid hadden laten weten dat ze alleen kwamen als hun 3 kindertjes ook de hele dag mee konden. Toen tante Truus dat hoorde zei ze dat als Astrid haar kinderen mee nam dat zij dan ook haar kinderen mee zou nemen. En dan al het geregel: de receptie, het gemeentehuis, de kerk enz. Er is menig traantje gevallen in die tijd en mijn a.s. man en ik hebben heel wat ruzietjes gemaakt. Maar uit-eindelijk was de grote dag daar. In 1x was ik alle ongemakken vergeten en stond ik stralend klaar om mijn a.s. man te ontvangen. Nu wist ik weer waar ik het allemaal voor gedaan had!
 
Eens zal er een nieuwe aarde komen, dat heeft God ons beloofd en daar mogen we ons op voorbereiden. Dat gaat niet altijd vanzelf, dat kost moeite net zoals het voorbereiden van een bruiloft, met één verschil: het is van eeuwigheidswaarde!
 
Openbaring 21:2  En ik zag de heilige stad, een nieuw Jeruzalem, nederdalende uit de hemel, van God, getooid als een bruid, die voor haar man versierd is.

Cobie Verheij - de Peuter
2003
 
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn