Geloven vandaag - Je bent meer dan je lichaam

Wat wij mensen zien als we in de spiegel kijken is ons lichaam, en dat is wie we zijn denken wij. Maar we zijn veel meer dan dat , we zijn ook geest. Er leeft een ziel in ons lichaam , onze Goddelijke inspiratiebron. En die ziel wil net als wij gevoed worden, met geestelijk voedsel dan wel te verstaan. De ziel leeft eeuwig voort en wil steeds opnieuw lessen leren om zo verder te komen in zijn groeiproces . Lessen over de Liefde leren en nieuwe processen scheppen.

Ieder mens staat ergens op de ladder van het bewustzijnsproces. De een is pas begonnen, een jonge ziel, de ander is al veel verder gevorderd in dat groeiproces, een oude ziel. De een is nog heel materialistisch, zich nog helemaal niet bewust van zijn Goddelijke afkomst, de ander is dat wel en zit al veel meer op dat spirituele spoor. En het boeiende is dat we elkaar kunnen helpen om te leren anders naar de dingen te gaan kijken. Ons denken is alles bepalend, zo je denkt zo ervaar je ook. Dat groeiproces heb ik zelf heel bewust mogen ervaren. Tot mijn 48e jaar heel onbewust geleefd, alsof ik in een cocon zat( zoals de vlinder) veel ging er aan mij voorbij.

Nadat ik in een oververmoeidheids periode terecht kwam, begon langzaam maar zeker een ander bewustzijn bij mij te ontstaan. Ik ging heel anders naar de alles kijken, zag verbanden tussen dingen die ik nooit eerder had opgemerkt b.v. Zien zoals de dingen werkelijk zijn, zo voelt het nu. Geloven vandaag is een ongelofelijk boeiend proces. Durf maar los te laten daar kom je verder mee. Laat je maar mee nemen op de golven van het leven , wees niet bang, het kan alleen maar mooier worden, juist als je leert om de angst voor het onbekende los te laten.

Je mag zelf kiezen, wil je vanuit de Liefde leven of blijf je bij het oude uit angst voor?

 Tineke Ebing
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn