Vakantie lijkt een beetje op doodgaan

Dat zal je wel weer vreemd gezegd vinden.
Ik weet het, maar toch is het waar.
Vakantie lijkt een beetje op doodgaan

Sommige mensen boeken een last-minute vakantie en gaan totaal  onverwacht op vakantie, afscheid nemen en een tijd van voorbereiding is er dan niet bij. Je gaat gewoon.
Maar als je vakantie van te voren al bekend is, neem je afscheid als het zover is.
Afscheid van je werk of van school, van je vrienden, je zegt je buren gedag, je belt je moeder nog even, je zorgt dat er iemand je plantjes water geeft of je post verzamelt.
Vlak voor de vakantie heb je van alles te regelen.

En als dan eindelijk de reis kan beginnen, kom je aan op het vakantieadres waar je zo naar uitgekeken had. Je voelt je in de zevende hemel en als dan het weer ook nog mee zit, is het helemaal voor elkaar. Wel jammer dat de vakantie altijd zo snel voorbij lijkt te gaan, voor je het weet, zit het er weer op en ga je naar huis.

Heb ik ongelijk als ik zeg dat vakantie een beetje lijkt op doodgaan?
Sommige mensen overlijden plotseling, onverwacht, dan kun je geen afscheid nemen en voorbereidingen treffen.
Maar als je weet dat je dood gaat (eigenlijk weten we allemaal dat we ééns dood gaan), kun je misschien nog van alles regelen, en je  neemt afscheid van je geliefden, want de grote reis naar het hiernamaals gaat beginnen. En als je na die reis bij God wil en mag komen wonen, ben je pas echt in de zevende hemel. Het verschil met een vakantie is dat je er mag blijven en dat het er nog veel fijner is dan welke vakantie dan ook. Tijd telt helemaal niet meer, het gaat niet meer voorbij en je bent en blijft daar, waar je voor eeuwig thuis zult en wilt zijn.

Ik wens iedereen die op vakantie gaat een fijne vakantie en een goede en gezonde thuiskomst! Want natuurlijk is het heel gezond om te verlangen naar vakantie en thuiskomst, maar zo nu en dan eens stil staan bij de echte grote thuiskomst, kan geen kwaad.

juli 2007
Cobie Verheij-de Peuter

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn