Brief aan God
 
 
Dank Mijn God , dank..
 
Uw weg leek te smal, zo eindeloos ver en zo moeilijk te begaan. 
Voor mij was dit te zwaar, haast onmogelijk dus sloot ik U uit mijn hele bestaan. 
Doch iets in mij bleef leeg. 
Ik leefde in onzekerheid. Zelfs tijdens  de drukte van mijn werk en gezin voelde ik soms een diepe eenzaamheid.  Toen, op een dag drongen echo’s tot mij door.  Zij zongen Uw Naam en leerden mij van Uw bestaan.  Ik hoorde een zachte stem die mij zei: het Licht schijnt voor allen’ dus ook voor mij.  Mijn God, hoe oneindig ver ik U vroeger ook steeds had ervaren, nu kwam U stilaan dichter en dichter bij. 
 
Ik zing nu ieder moment van de dag en nacht mijn lied voor U uit geheel mijn hart.  Het zijn steeds dezelfde woorden, het zelfde refrein.  Voor velen misschien banaal maar Gij weet wel dat het oprechte woorden zijn.  Het is eenvoudig ‘Ik hou van U, ik hou van U mijn God  in al mijn vreugd en in al mijn pijn.  Ik hou van U als ik zing, als ik spreek, als ik zwijg, als ik lach en als ik ween, ook op de moeilijke dagen, tot zelfs in mijn slaap en nooit, nooit voel ik mij nog alleen.  En toch mijn God word je door mij nog niet genoeg bemind.  Raak ik geïrriteerd, ach dan Jezus hou ik van U nog het meest en kom ik gauw héél dicht bij U staan, een beetje verlegen om wat ik U eigenlijk ook heb aangedaan.  Dan zegt U stil, waarom die drukte om een kleinigheid.  Maak je toch om die kleine dingen niet zo moe.  Bedenk diep in je hart Mijn kind dat de weg breder wordt voor diegene die bemint. Wees een voorbeeld ook als je denkt ‘ik heb gelijk’ geef op die strijd.  Schenk een ander wat je zelf  behaagt: liefde, vrede en gezelligheid.  En doet soms iemand je pijn, toon dan dat jij Mijn dochter wilt zijn.  Vergeef, maar vooral vergeet het leed dat je werd aangedaan.
 
Dan wordt Mijn hart licht als een veer en diep in mij voel ik Uw liefde weer.  Een zalige vreugde neemt de plaats in van verdriet.  Dit alles geeft Gij , mijn God, om niets!
 
Voor Uw kracht, Uw nabijheid, voor de liefde en steun die U mij geeft steeds weer en weer, voor Uw bemoedigende woorden keer op keer, voor Uw helpende hand zeg ik dank, dank Mijn God, dank, duizend maal dank.
 
Jezmar
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn