Vanmorgen werd er op de televisie in een verkeersspotje gewaarschuwd voor de “dode hoek”. Die hoek is gevaarlijk en heeft al menig mens het leven gekost. We hebben spiegels en we kunnen onze nek draaien maar toch blijft er een kort moment een hoek waar wij geen zicht op hebben maar waarvan we wel weten dat het je leven kan verwoesten. Het is gebeurd voordat we het weten en dan zitten we letterlijk en figuurlijk met de brokken. Natuurlijk zijn wij verzekerd maar dat vergoedt alleen de letterlijke schade, de emotionele brokstukken zijn niet verzekerd. Het is dus zaak als wij de weg op gaan om goed rekening te houden met die dode hoek.

 

In ons leven zit ook zo’n dode hoek, een hoek waar geen licht schijnt maar waar je weet dat het niet pluis is. Het is zaak om op onze levensweg die hoek zo veel mogelijk te vermijden. In die hoek zit wel een “lucifer” maar die geeft niet lang licht. Het kan even zo lijken maar eenmaal binnen zal het licht snel gedoofd worden en dan zitten we met de brokken. Dat is ook de bedoeling van Gods tegenstander die ook onze tegenstander is. Hij lokt ons met een beetje namaak-licht, niet omdat hij ons zo liefheeft, maar om God, om Jezus een hak te zetten. Hij weet helemaal niet wat liefde is, het gaat hem om de winst, die winst is weer een ziel minder voor God, God die hij haat. Hij weet dat hij uiteindelijk de strijd zal verliezen (eigenlijk al verloren heeft door Jezus’ opstanding) maar als een briesende leeuw weet hij niet van wijken en wil nog zoveel mogelijk schade toebrengen aan Gods oogst.

 

Hoe blijven wij uit die dode hoek? Satan is slim en kent onze zwakke plekken waar hij op in zal willen spelen. Geef hem die kans niet en schuil bij Jezus. Jezus kent die dode hoek als geen ander en met Hem blijven wij veilig, ook als we onverhoeds toch verleid worden een stap in die donkere hoek te zetten. Toen Petrus op Jezus vertrouwde liep hij op het water maar een blik op de golven (op dat moment zijn dode hoek) maakte dat hij ging twijfelen en bijna verdronk. Doe wat Petrus deed als u hetzelfde overkomt, roep Hém aan wiens Geest in ons woont en die ons, net als Petrus, omhoog wil trekken en redden. Hij die met ons de dode hoek ingaat en ons er doorheen leidt door ons Zijn reddend eeuwig Licht te geven.

 

Ga niet het dode hoekje om maar kies voor het leven.

De weg, de waarheid en het leven = Jezus. Redding ligt in Hem voor een ieder die Hem aanroept en op Hem wil en blijft vertrouwen.

 
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn