Het ontluiken van een klein tortelduifje is een prachtig proces, zo in coronatijd wordt langzaam nieuw leven voorbereid.
Ik voel een parallel. Eerst eitjes gelegd, bevrucht ja wel, gaat mama tortel trouw op ons balkon zitten broeden, op haar slordig van takjes gemaakte nest. Alleen eventjes weg om zichzelf te voeden en te laven blijft ze braaf op haar post. Natuurlijk en vol vertrouwen volgt ze haar weg .Geduldig wachtend op wat komen gaat. Langzaam uitgroeiend van ei naar kuiken. De twee minitorteltjes komen uit het ei, de breuk naar nieuw leven is gemaakt zoveel is zeker. Onder moeders beschermende vleugels zitten ze daar lekker warm en gevoed, je ziet ze elke dag gestaag groeien.
Wat een prachtig proces zo op mijn balkon, ik moet er elke dag even naar kijken, ze zitten samen zo lekker in de zon.

Vandaag vlogen mijn twee jonge tortelduifjes de toekomst tegemoet, uitvliegen en opstijgen hoe zou dat zijn zo samen de wereld verkennen?

Ook mijn 15 kuikentjes zijn vandaag uit het ei gekomen, mijn voorgevoel kwam uit, ze waren  er helemaal klaar voor.
Het pad van wat natuurlijk is tegemoet, heel zoet ziet het eruit zo op een kluitje achter moedereend aan. Via de achtertuin de vrijheid tegemoet de vijver in, wat ziet dat er geweldig uit hun eerste zwempoging lukt gelijk, intelligente diertjes.

De volgende dag is daar het lege nest gevoel, alles is zomaar voorbij. De stilte is raar bezorgd me een leeg gevoel, ik hoef niet meer te gaan kijken op het balkon of in de tuin. Het nest wordt opgeruimd en mijn man kan eindelijk de rest van het huis afschilderen.

De les in dit alles lijkt een spiegel voor mijn ziel. Stil maar, wacht maar alles wordt nieuw, overigens onze trouwtekst.! Het is alsof God fluistert heb geduld mijn lieve kind, alles komt goed, er wordt een Nieuwe Tijd voorbereid.
Alles zal anders zijn, geloof me maar, deze woorden komen als vanzelf naar boven drijven.
Veel van wat jullie belangrijk achtten gaat voorbij. Luister vooral naar je hart dan kun je alles aan, ook al zal dat soms gepaard gaan met verdriet. Vergeet vooral niet te danken voor ieder mooi moment aan jou aangereikt.

Dankbaar dat ik dit mooie proces in alle rust mocht meemaken, rijkdom is dat.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn